Followers

Thursday, 9 December 2010

Meragam

Salam..

ngantuknya.. dari pagi rasa mengantuk sampai skrg aseklah menguap je..

mlm td Dhia x mo tido woo.. x tido x meraam xpe.. ni aseklah meragam minta didukung x mo diletak.. letak atas tilam je 'ekkkk'.. mencabar kesabaran betullah malam tadi..

sampailah pukul 1.30 am dia baru tido.. tu pon kena peluk dia then dodoikan sambil berselawat.. masa dia merengek meragam x mo tido tu aku dah buntu dah nk buat apa.. bagi susu xnk.. perut dah sapu minyak, pampers dah tukar, baju dah tukar jugak tapi tetaplah x kena..

ataupun sebab semalam aku melawat jiran aku meninggal? tapi aku tidaklah bawa Dhia bersama.. Dhia aku tinggal dgn mak..

budak motak yang refuse tido

maafkan ibu ye sayang, ibu nk jadi ibu yang terbaik.. maafkan ibu andai masih ada kekurangan.. tambah2 pulak bila kamu asek menangis.. ibu x mahu kamu menangis mcm tu sayang.. sayu hati ibu melihatnya.. bila tengok airmata kamu, lagi bertambah sayu hati ibumu ini..

alololo innocentnya muka anak ibu ni

semoga tido Dhia malam ni akan seperti biasa dan berharap dia tidak lagi meragam seperti malam tadi..

6 comments:

~ yus ~ said...

Salam kunjungan balas dik. TQ jadi follower akak.

Lepas balik melawat tu, terus tengok anak ke? Biasa orang tua kata, mandi dulu baru pegang atau tengok anak, takut dia meragam. Tapi baby ni kalau nak meragam, kita memang tak tahu kadang puncanya.

Comel Dhia.

Deqna said...

ada masanya baby memang meragam tanpa kita tau puncanya. Macam Marissa masa umur 4 bln. Ada 2, 3 malam dia tak nak tido. Nangis2. Sampai mama & ayah dia tak tido langsung malam2. Tgk2 hari dah pagi. Bila pagi baru anak tido. Tapi bila dia semakin membesar semakin kurang dia punya ragam. malam pun dah takde nangis2 lagi. even nak susu pun. dia just gelisah2 jer.. sua je susu terus nyot nyot pastu tido balik...

takpelah dhai nak membesar lah tuh...

dhia fitriah said...

kak yus : salam.. same2 kak.. =)

lepas balik melawat tu kita mandi semua cuci baju kak baru amek dhia kt uma mak kite.. tp tu la, kate org2 tua kan ade anak kecik ni kena byk pantang.. tambah2 lg dulu arwah nenek kite bidan kampung.. byk pantang larangnye..

dhia fitriah said...

deqna : tu la kan.. dah lah xde pengalaman.. duduk pulak rumah sendiri xde org tua.. mmg kalut lah kalau baby nangis x mo tido malam2.. lagi pulak dia x pernah meragam mcm tu kan.. nangis pulak sampai dah xde suare.. risau gile tgok.. kite x tido xpe cume x sampai hati tgok dia nangis je mcm tu..

Softtouch [Hanim] said...

siannyer dhia..mmg anak sulung mmg mcm tulah...samalah mcm anak akak yg sulung dulu...sabar yer..nnti dia besar sikit n ibu dia dah expert, dhia oklah tu

dhia fitriah said...

kak hanim, sbb xde pengalaman lah ni ha risau betul bila dhia menangis malam2.. menangis pulak mcm kena pukul tu ha.. mahu x riso.. fuhhh

Dhia Fitriah

Lilypie Kids Birthday tickers

Muhammad Afiq Danial

Lilypie Kids Birthday tickers

Kami Hidup Sebumbung

Daisypath Anniversary tickers