Followers

Thursday, 24 February 2011

Suka Bulat2kan Mata

Dhia skrg kalau kita nk amek pic dia, suka nk bulat2kan mate tu.. Kalo nmpk ayah dia pon same, nk dibulat2kan mata tu.. Agaknya nak pastikan ayah aku ke tak ni.. Hihi!! Dah 5 bulan dah 17/02/2011 yang lepas.. Sekejapan mase berlalu kan.. Alhamdulillah senang aku membesarkan Dhia..

Dhia with her Aunty Ngah

Dah pandai kalau kita hala kamera nk snap pic dia.. Maybe sebab kamera handphone tu ade lampu flash kot.. Tu yang menarik perhatian dia..

Sekejap je anak ibu ni dah besar ye sayang.. Diam tak diam dah 5 bulan mase berlalu.. Rindu sgt mase Dhia ade dlm perut menendang2.. Teringat kembali waktu bersabung nyawa melahirkannya.. Alhamdulillah anak aku membesar dgn sihat..

Wednesday, 23 February 2011

Kerut-Kerut

Panas sgt ye sayang sampai muka kerut2 mcm tu..


Tapi muke tu mcm muke org nk berak tahan sembelit pon ade.. Haha!! Sebelah tu, auntie Ngah dia lah..

Lame dah pic ni, tapi sebab pic ni pade kakak aku, makanya baru skrg terhidang untuk tatapan umum.. Hehe..

Seksi anak dara aku.. Kalah aku mase mude2 bujang2 dulu.. =)

Dhia Bersama Auntie Ngah

Gambar2 Dhia bersama auntie ngah dia.. Muka auntie ngah dia dgn muka ibu dia mmg lain.. Jangan di tanya kenapa.. Aku mmg golap.. Kakak aku ni mmg ciplak muke cina..








Auntie Ngah Dhia ni belum lagi kahwin ye. Dulu aku langkah bendul 2 orang, abang n kakak aku ni.. Hihi!! Dah gatal nak kawen.. Erkk tak lah, dah sampai seru..

Yang aku tensen bila jalan dgn kakak aku ni, kalau pergi kedai yg ownernya cina, mesti cina tu ckp cina dgn kakak aku.. Dgn aku2 sekali org tu bantai ckp cina.. Yang best pulak, kitorang bagi dia bebel dulu baru ckp "No2, kami malay".. Lepas tu syok tengok muka bengang mereka.. Kahkah!!

Ok pic ni masa jalan2 kat BP Mall.. Layankan je..

P/S : Macam dah tak reti nak menulis dah... Ampunnnnnnnnnn..

Jalan Dengan Ayahnye Pulak

Pic dalam entry ni pulak masa kami jalan2 bersama ayah Dhia.. Tak ke mana pun.. Ke Summit je.. Ayahnye sibuk nak betulkan PSPnya..




Budak kecik ini tidak meragam.. Bagus anak ibu.. Sebab dia dah cukup tidur.. Cer kalau tak cukup tido, mahu migrain aku kalau dia melalak kat shopping mall ni.. 


Ayahnya yang sibuk dgn PSPnya sepanjang masa..

Ok itu saje.. Pic saye?? Takde nok... Hihi!! (Ape punye ending daaaaa)

Tuesday, 22 February 2011

Jalan2 Lagi

Ni lame punye cerite..Hihi!! Ampunkan daku.. Ok pic ni mase aku jalan2 ngan Dhia + akak aku.. Mcm biase ayah Dhia bz memancing.. So, boring kt umah, sms akak ajak jalan2.. Hehe..






Pic Dhia saje ok.. Pic maknye tak perlu kot.. Hihi.. Ok tu saje.. Asal update sudah.. =p

Tuesday, 15 February 2011

Dah Pandai.. Yeahh!

Dah pandai ape ye?




Dah pandai meniarap!!
Ye kawan2, Dhia dah pandai meniarap.. Sekarang ni asek lah nak pusing.. Montot dah boleh pusing tapi tang tangan mmg akan fail.. Kalau bernasib baik, dapatlah dia pusing sendiri..

Lepas dah meniarap skrg ni dah pandai pulak nak angkat2 montot dia tu ha.. Macam nak belajo merangkak lah pulak.. Hihi!!

Seronoknya dapat tengok anak membesar depan mata.. Syukur sgt atas rezeki yang indah ini.. =)

Monday, 14 February 2011

Senyum Tapi Tak Ada Suara

Bila diagah, cuma senyum je manjang takde nak keluar suare..

video

Bila kat rumah dengan anak, inilah kerja aku.. Seronok melayan kerenah dia.. Bila dah besar, lagi seronok agaknya.. Dah pandai panggil kita "ibu" lagi seronok kan? Tak lame lagi pandailah tu.. =)

Tido Dah Melasak

Anak dara aku ni skrg tido sgtlah lasak.. Tak boleh dah tido berbantal.. Sekejap je lah kepala tu kat atas bantal.. Nanti tengok lagi bantal ke mana, org ke mana.. Tak caye? Nah bg korang caye..

Mase ni aku terjaga pukul 3 am sebab nk shi shi

Lepas tu aku betulkan lah semula kedudukan si cilik ni.. Letakkan kembali kepala tu atas bantal.. Subuh je aku bangun jadi mcm tu lagi..



Melasak woooo anak dara ni tido.. Dengan kaki terkangkang mcm tu.. Sungguh tak sopan.. Hihi!!

Saturday, 12 February 2011

Puteri Yang Kepenatan




Ini si puteri cilik yang kepenatan selepas majlis.. Tido.. Masa ni dalam pukul 11 pagi gak baru bangun.. Mengalahkan si ibu dia pulak.. Kate jd pengantin, mestilah penat.. Haha!! Tambahan pulak hari ahad lepas majlis tu kan hujan lebat kat sini.. Sejuk, sedaplah dia tido sampai nak tengahari.. Lena yang amat.. Kesian anak ibu.. Penat sgt ye sayang.. =)

Puteri Yang Sedap Tidur

Mentang2 lah hari sabtu tu hujan kan, sedap je lah si kecik ni tidur sampai tak sedar.. Tu yang terlajak sampai 10.30 pagi baru bangun.. Orang dah ramai dtg baru dia bangun.. Tido pulak dalam bilik, lagi sedap lah dia tido sebab tak bising..





Tengoklah tu.. Bukan main sedap lagi tido.. Macam2 gaya pulak.. Cousin kat sebelah pun dia boleh tak sedar gak.. Hai lah anak dara, kalau esok besar mcm ni jugak, ibu cubit je.. =p

Sekitar Majlis Aqiqah Dhia

Alhamdulillah majlis berjalan dengan lancar walaupon hujan sgt lebat.. Alhamdulillah jugak sbb kawasan rumah aku bukan kawasan banjir..

Ok, sangat penat ye kenduri di rumah sendiri.. Pertama kali buat kenduri kat rumah sendiri.. Sebelum2 ni kat rumah mak je kan.. Sekali kat rumah sendiri, belajarlah mcm mane nk handle terutama majlis aqiqah ni.. Penat? jgn ckp.. Sgt2 penat! Tapi sgt seronok sebab ramai org dtg rumah kita.. =)

Jumaat dah start bz rebus telur semua.. Maaf ye pic bunga telur semua tak snap.. Aku mmg sgt bz that time.. Jangan kate aku je, asben aku, adik bradik aku, mak aku, mak mertua, ayah, abah mertua semua bz.. tak terlepas daripada buat kerja masing2.. Mule2 nak amek photographer tapi last minit tak jadi sebab org tu pun dah ada appointment amek gambar org kahwin.. Sebab tu lah pic pun tak banyak.. Tapi tetap ade untuk buat kenangan walaupun tak terang coz kai henset je.. Sob sob sob..

Pagi hari majlis tu awal bangun.. Sebelum subuh dah bangun.. Sudah lah malam sebelumnya tu lewat tidur.. Pukul 2 pagi baru tido.. ish3.. Tapi tu lah bila buat kenduri ni.. Pagi2 aku dah kat dapur goreng tempe, kentang dan tauhu sebab nak buat sambal goreng..

Dalam pukul 9.30 pagi org2 rewang dah mula dtg.. Mase ni nak tahu tak, aku belum sempat nak mandi!! Dalam pukul 11 pagi gak baru dapat mandi.. Haha!! Dimaafkan ye lewat mandi sbb terlalu bz.. Dhia pulak tido sampai pukul 10.30 pagi baru bangun.. Tahu lah dia nak jadi pengantin hari tu, sedap je dia tido kan..








Atas ni gambar2 sekitar majlis.. Baby kecik tu cousin Dhia, Nureen Auni Qistina.. Belum lepas hari lagi umur dia mase ni.. Dia tumpang potong jambul sekali.. Tapi dia belum aqiqah lagi..

Bawah sekali pulak aku dengan atuk.. Atuk sebelah suami.. Yang atuk sebelah aku semua dah tak ade.. Ade pun nenek tiri.. Tapi nenek tiri pun baik sgt2 dengan aku! Menumpang kasih pade atuk org.. sob sob sob..

Marhaban perempuan berlangsung dalam pukul 4.30 ptg.. Lambat mula sebab hujan lebat.. Dhia sebelum majlis bermula adalah meragam.. Dia tak selesa pakai gown tu.. Sabo je lah.. Lepas pujuk2 baru dia ok.. Mase potong jambul tu pun sumbat puting kat mulut dia.. Pakai gown cantik2 tapi hisap puting.. Spoil betul.. haha!!

Apa pun aku bersyukur sebab majlis berjalan dengan lancar walaupun hujan telah membuatkan majlis sedikit kelam kabut.. Yelah, nak masak pun dekat luar kan, habis becak sana sini..

Sebelah malamnya cuma kenduri biasa org lelaki.. Marhaban n yasinan perempuan tu sebelah petang.. Malamnya yasinan lelaki n kenduri biasa je.. Majlis tamat dalam pukul 9.30 malam lah begitu.. Lepas tu, ha marilah gotong royong kita mencuci segala periuk belanga, pinggan, cawan, mangkuk semua..

Aku? Mestilah bersama Dhia je.. Tak boleh buat kerja langsung malam tu.. Dhia asek nak berkepit.. Macam tak bagi ibu dia ni buat kerja.. Sabo je lah.. Siap kemas semua, pukul 1 pagi gak baru tido.. Lepas tu esoknye terlajak.. Hambik! Subuh pun aku tak sedar.. Fuhhh dapat bayangkan mcm mana tahap kepenatan aku? Nasib baik Dhia ikut sama tido nyenyak. hihi!! =)

Friday, 11 February 2011

Puteri Cilik

Inilah dia puteri cilik pada 29/01/2011 hari tu..



Tak cukup terang? tak cukup jelas? ok nah bg tengok yang jelas sikit...

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

Tadaaaaaaaaaaaaaaaaa..

Kambing Dhia


Ini kambing.. haha!! semua org tahu ni kambing.. ok ni lah kambing Dhia yang telah selamat di aqiqahkan.. kecik je kambing ni sebab tu beli lagi sekor yang import.. yang import tu maksudnya yang dah mati ye.. beli dagingnya sahaja..

Berbalik pada gambar, hensemkan kambing ni? hahaha!!

Tentang Majlis Aqiqah Dhia

Sebenarnya tak ada idea nak buat entry.. Sebab lama dah tak buat entry terbaru, makanya aku dah tak tahu nak mula mcm mana.. hihi!! boleh begitu?? dush dush!!

Oh ye! Majlis Aqiqah Dhia telah selamat berlangsung pada 29/01/2011 bersamaan hari Sabtu.. majlis sederhana tapi meriah.. dalam suasana hujan lebat.. tapi pic tidaklah banyak kerana tak ambik photographer.. lagipon last minit buat majlis ni sebab husband dapat rezeki sikit.. tu yang terus buat, tak tangguh2 dah.. makanya majlis jadi simple walaupun dah berangan nak buat grand (grand lah sgt!!)..

Cari kambing pun dah last minit jugak.. dapat lah sekor.. sbnrnya nak beli 2 ekor sebab saudara mara sebelah suami sgt ramai yang mana adik beradik abah mertua aku ade 14 org dan adik beradik mak mertua aku ada 12 orang.. fuhhh cer bayangkan... dengan sepupu sepapat suami.. yang dari Melaka, Johor semua dtg.. Alhamdulillah..

Ok pasal kambing tu, dah dapat sekor hidup, then beli lagi sekor yang import.. total sama jugak ada 2 ekor kan.. hihi!! walaupon 2 ekor tapi tetap tak cukop u olls!! tapi takpe asalkan majlis berjalan lancar..

Last minit jugak dapat cari gown Dhia.. haha!! punyelah beria2 nak beli online tp semua x menepati citarasa.. ada yang cantik tapi saiz sudah over dari umur Dhia.. camne? 2 hari sebelom majlis, pergilah gigih cari gown Dhia kat Giant.. dapat lah sehelai yang cantik dan menarik di hati ini.. harga pun boleh tahan.. ngam2 dengan bajet.. hihi!! Tapi gown tu boleh Dhia pakai sampai dia besar nanti sebab mmg saje beli size besar sikit.. sebelum Dhia pakai, dah pesan dekat mak adjust kasi kecik sikit.. akhirnye, terlaksana jugak nak tengok Dhia pakai gown pengantin kaler pink!!

Ok, aku tak tahu nak buat penutup.. makanya ini entry tanpa gambar.. ampunkan daku.. =)

Dhia Fitriah

Lilypie Kids Birthday tickers

Muhammad Afiq Danial

Lilypie Kids Birthday tickers

Kami Hidup Sebumbung

Daisypath Anniversary tickers