Followers

Saturday, 29 October 2011

Sedang Merangsang Minda

Sejak akhir2 ni, selalu nampak Dhia buat mcm2 bentuk kelakuan yang seakan merangsang minda. 

Contohnya baru2 ni waktu malam, dia ambik bekas putik kapas untuk korek telinga tu then dia bukak n habis sepahkan semua atas lantai. Ok, waktu tu aku mmg perhatikan je. Aku tak bersuara langsung, nak tengok apa reaksi dia yang seterusnya.

Cuba masukkan kembali ke bekasnya semula

Tapi takde yang masuk pun :p

Sampai terkangkang2 anak dara aku ni

Ternyata dia duduk n terus nak masukkan satu persatu putik2 kapas tu semua yang berterabur. Mungkin uolls akan kata tu normal bagi budak2 yang sedang membesar. Tapi to me, aku anggap ianya sesuatu pembelajaran. Ye la, dia belajar untuk memasukkan putik2 kapas tu masuk ke dalam bekasnya semula. Kiranya otak dia sedang berkembang lah kan. 

Muka funny masa nak tutup bekas tu

:)

Tapi yang funny, bila dah masukkan putik kapas tu, dia tonggengkan lagi bekasnya, dah berterabur lagi. Haha.

Its ok sayang, ibu tak kisah kamu buat rumah mcm tongkang pecah sekalipun, ibu tahu otak kamu sedang berkembang n nak mencuba sesuatu yang baru. Semoga jadi anak yang bijak di masa hadapan. :)

2 comments:

ADILA MOHKTAR II said...

Comel gilaa . Pandai Dhia :)

♥ Elin ♥ said...

hihihi...x per biarkan die explore something yg baru..
tuh satu cabarn untuk dia.

;)

Dhia Fitriah

Lilypie Kids Birthday tickers

Muhammad Afiq Danial

Lilypie Kids Birthday tickers

Kami Hidup Sebumbung

Daisypath Anniversary tickers