Followers

Tuesday, 12 July 2011

3 Kali Dah Bertukar

Sejak Dhia pisah susu badan, dah 3 kali dia bertukar susu tepung.. Sampaikan aku pening nak pilih mana 1 yang sesuai.. 


Mule2 bagi dia Dumex Dulac.. Tapi baru dua bulan lebih minum, dia dah refuse tak nak minum susu tu.. Kalau bagi pun akan nangis2.. Jadi aku berfikir dia tak nak lagi susu Dumex tu.. 


Ok, aku gantikan dengan Lactogen pulak.. Dia suka.. Tapi tu pon tak lama.. Tak sampai 3 bulan pun dia minum.. Lagipun dia minum susu Lactogen ni, najis dia warna gelap.. Sebab tu jugak aku tukar susu lagi.. 


Tu pun aku dok pk nak bagi susu apa pulak.. Then ada kawan aku ckp anak dia minum Dutch Lady badan bam2, terus aku try beli.. Dhia suke! Baru je beberapa hari tukar Dutch Lady.. Harap2 dia suka lah.. Tak payah tukar lagi.. 

Banyak suggestion suruh aku bagi Dhia susu itu lah susu ini lah.. Mak pening nyah nak pk.. Hihi!!










Mcm2 jenama susu kat pasaran skrg kan.. Tapi, aku cuma mahukan yang sesuai dgn anak aku.. Mahal2 pun kalau tak serasi, tak guna gak.. 

Tapi betul lah, susu ibu jugak yang terbaik.. Rindu moment2 semasa menyusukan Dhia dulu.. =(

4 comments:

Softtouch [Hanim] said...

darissa pun ssh kalu nk tukar susu...skrg dia suka minum snow jer..akak pernha cube bg anmum n pediasure dia xnk..mana2lah yan janji dia serasi..mahal ke murah ker xpenting janji anak suka

Piah Becok said...

header tu comel. baby nampak sebijik cam korea... auuuuu... kiut.. kite belum kawin, jadi xtau la ape susu yang baik utk anak... (-.-#

http://aniesandyou.blogspot.com said...

pilih yg terbaik.. duit bleh d cari tp kesihatan dhia lbh utama

Kerana LiverpoolFC episode 1

anuar said...

anak saya minum anmum dari kecik smpi skrg, alhamdulillah, ok je..

Dhia Fitriah

Lilypie Kids Birthday tickers

Muhammad Afiq Danial

Lilypie Kids Birthday tickers

Kami Hidup Sebumbung

Daisypath Anniversary tickers