Followers

Monday, 14 April 2014

Takde Tajuk Sesuai Haha

Assalamualaikummmmmmm.. 

Fuhh fuhh tiup tiup habuk.. Banyak dah habuk sana sini siap ada sarang labah labah bagai. Kesian blog kesayangan dah semakin terabai nampaknya. Kekangan masa dan ketandusan idea lalu menyebabkan aku terpaksa menganak tirikan kamu sementara waktu ini wahai blog tersayang. 

Sebelom sebelom ni pun sama terabai kan? Bila dah rajin nak update tu, mmg ada je benda yang nak diupdatekan walaupun sekadar jalan jalan sekitar taman permainan ke, makan kat luar ke. Laa ni bila dah takde mood + mmg jarang bergambar lately, so mmg payah aku nak update blog tersayang ni. Kadang kadang bila dah bukak tapi tak tahu nak cerita apa lepas tu tutup semula dan blogwalking je lah baca blog orang lain. 

InshaAllah aku akan cuba untuk up entry walaupun sebulan sekali. Hahaha sebulan sekali ok bukan seminggu sekali atau sehari sekali. Kalau ada gambar boleh aku update. Sebab kalau update entry takde gambar mcm tak seronok kan? Banyak gambar aku share dekat instagram je skrg ni. Sebab instagram cuma perlu caption pendek je tak mcm blog ni nak kena menaip panjang panjang. Takkan letak gambar lepas tu letak 2-3 ayat je kot? Mmg tak patut la pun kan? 

Owh alang alang aku update ni meh aku nak upload sekali gambar anak anak kesayangan aku yang dah besar dah pun. 



Kakak Dhia yang bakal menginjak umur 4 tahun September nanti. Ya Allah rase sekejap sangat mase berlalu. Tibe tibe dah nak sekolah dah tahun depan. Kat sini budak budak umur 4 tahun kebanyakkan dah masuk tadika kemas dah. Tapi aku tak sekolahkan lagi anak aku sebab aku rase dia masih kecik. Biarlah dia puas dulu bangun lambat, main dengan adik dia etc. Lagipun belum masuk 4 tahun lagi kot? Ikut tahun mmg lah dah 4 tahun kan. Dulu pun aku 6 tahun baru sekolah, ok je. Ikut pada ibubapa masing masing sebenarnya. Kan? So next year baru kakak Dhia sekolah. Berdebar aku nak sekolahkan dia. Sekejapnya dia dah besar.. Taip ni sambil bergenang airmata sebab tak sangka anak yang aku lahirkan dah besar.. Syukur ya Allah.. 



Danial dah pun menginjak setahun 6 bulan. Lari dah laju dah. Suka kakak dia skrg ada kawan main ball. Tapi adik belum pandai sepak guna kaki. Adik selalu ambik ball lepas tu baling je kat kakak. Seronok tengok 2 beradik main sama sama. Tunggu adik besar sikit mesti lagi seronok bual sama sama kakak dia nanti. Alooo tak sabar tunggu waktu tu! 

2 comments:

한나 사카시 said...

tingginye kakak dhia..

jaja_NorLiza said...

dan nati yan mesti rindu gak time dorang kecit2...

Dhia Fitriah

Lilypie Kids Birthday tickers

Muhammad Afiq Danial

Lilypie Kids Birthday tickers

Kami Hidup Sebumbung

Daisypath Anniversary tickers